Buitenlands zorgpersoneel: continuiteit in

kwalitatieve zorg

Global Care Capacity werft en selecteert zorgpersoneel binnen Europa. Tekorten aan personeel in de zorg blijven stijgen de komende jaren. Global Care Capacity brengt de Nederlandse vraag naar zorgpersoneel en het buitenlands aanbod zorgvuldig bij elkaar. Onze missie is het creëren van win–win situaties voor zorginstellingen en buitenlands zorgpersoneel. We werven in landen waar zorgmedewerkers door omstandigheden in eigen land geen baan of toekomst hebben en er geen tekort is aan zorgpersoneel. Global Care Capacity voegt graag iets toe aan de ontwikkeling van zorgmedewerkers zodat ze deze kennis en ervaring terug kunnen geven aan de zorgsector in hun eigen land.

Onze kandidaten komen uit landen waar zorg voor elkaar nog in het DNA zit. Mensen die echt voldoening krijgen uit het zorgen voor anderen. En daar willen wij graag iets voor terug doen, d.m.v. persoonlijke en vakkundige ontwikkeling. We helpen zorginstellingen die daar graag ook een bijdrage in willen leveren.

Naast het leren van de Nederlandse taal, moeten buitenlandse zorgmedewerkers veel leren om zich aan te kunnen passen aan de Nederlandse cultuur, klimaat en onze manier van communiceren. Global Care Capacity heeft in haar zusterbedrijf www.smilingfaces.nl) jarenlange ervaring met buitenlandse werving en selectie, culturele uitwisseling en al het regelwerk (zoals visa, verzekeringen, huisvesting, cursus Nederlands etc.) daaromheen voor hulp en zorg aan huis voor particulieren. We werken met professionele recruiters in Nederland en in het buitenland. Recruiters met verstand van culturele uitwisseling en van zorg. Mensen die ook onze filosofie uitdragen.